Artischocke
Artischocke

Pille Ankir-B MKC

Pille mikrokristallischer ZellstoffZdroje vlákniny vhodnej na výživu
Jedna tableta obsahuje asi 500 mg vlákniny vhodnej na výživu.
Vláknina je látka, z ktorej je vytvorená bunková stena rôznych druhov zeleniny, ovocia, obilovín a pod. Z dôvodu zjemňovania, čistenia a iných priemyselných postupov pri spracovaní potravín klesá v nich obsah vlákniny, čo môže vyvolávať rad ochorení (poruchy látkovej výmeny – obezita, cukrovka, srdcovo-cievne ochorenia, nádorové ochorenia črevného traktu).


MKC  v tráviacom trakte vytvára stabilný koloidný gél, resp. disperziu. Jej čiastočky pohlcujú vlhkosť , napučia a prijímajú toxíny z procesu trávenia.  Pritom však neabsorbujú bielkoviny a zložité molekuly živín potrebných pre organizmus, teda ich ani neodstraňujú z organizmu. Užívanie MKC nenarušuje rovnováhu organizmu. Na základe štúdií je MKC schopné reagovať s cholesterolom a zabrániť mu, aby sa dostal do krvného riečiska. Takto MKC môže napomáhať vylučovaniu cholesterolu z organizmu.

 Keď  MKC postupuje tráviacim traktom, dráždi mechanické receptory a takto aktivizuje vylučovanie tráviacich štiav v tenkom a hrubom čreve a podporuje peristaltiku.  Okrem toho MKC zohráva úlohu aj pri vytváraní stolice. Vďaka nasýteniu tekutinou a rozvoľneniu štruktúry MKC zvyšuje množstvo a objem stolice, zrýchľuje jej priechod črevami a znižuje vnútorný tlak v tráviacej sústave.

Najdôležitejšou vlastnosťou jedlej vlákniny je pori inom jej nízka energetická hodnota (0 kalórií), pričom vyvoláva pocit nasýtenia a potláča chuť do jedla, čo je veľmi dôležité pri vyššom príjme potravy a pri predchádzaní obezite.
Pri správnom fungovaní organizmu hrá mimoriadne dôležitú úlohu mikroflóra hrubého čreva. Užitočné baktérie potrebujú v prvom rade rastlinnú vlákninu.
Črevná mikroflóra pri spracovaní vlákniny syntetizuje vitamíny skupiny B a PP a K.
Obranný mechanizmus hrubého čreva je založený na tom, že sa usiluje skrátiť čas dotyku rakovinotvorných látok so sliznicou čreva, čím znižuje množstvo vstrebaných škodlivín, skracuje čas prechodu škodlivín cez organizmus a pritom normalizuje a podporuje užitočný mikroflóru čriev.
Očista organizmu, zlepšenie zdravotného stavu ako aj kontrola telesnej váhy sú založené na prirodzenej fyziologickej potrebe vlákniny.

Prednosti potravinovej vlákniny MKC:
-    Znižujú pocit hladu a teda aj množstvo skonzumovaného jedla;
-    Urýchľujú prechod tráveniny cez tráviaci trakt organizmu;
-    Napomáhajú očiste organizmu od jedov a produktov látkovej výmeny;


Klinické skúšky ANKIR-B® MKC v Rusku pri komplexnej terapii cukrovkárov II. typu dokázali pokles hladiny krvného cukru v organizme.
Odporúčané dávky: pre dospelých denne 3 x 3-5 tabliet počas jedla. Prípravok je potrebné užívať mesiac. Dovolené je aj nepretržité užívanie, ale v tom prípade je potrebná vždy po mesiaci  10-dňová prestávka (9-15 tabliet obsahuje 3,8 – 6,4 g potravinovej vlákniny, čo je 19-32% dennej potreby organizmu)
Pri užívaní  ANKIR-B® MKC je potrebné dbať na pravidelnosť a na dostatočný prísun tekutín. Denne je potrebné prijať najmenej 2 l tekutín (vrátene tekutín obsiahnutých v jedle).
Pri užívaní ANKIR-B® MKC sa v prvom období môžu vyskytnúť nepríjemné pocity v črevách, čo môže spôsobovať nedostatok črevnej flóry, ktorá potravinovú vlákninu trávi. V tomto prípade treba prvé obdobie užívania ANKIR-B® MKC zasvätiť príprave: odporúča sa prípravok postupne začleňovať do denného jedálnička a po niekoľkých týždňoch dospieť k vyššie popisovanému dávkovaniu.
Food and Nutrition Institute registračné číslo: 11131/2012